De Houtzagerij

Hier zagen we alles voor je op maat

Allround houtzagerij is al jaren gevestigd in het Dwingeloo. Maatwerk, gebinten, balken, regels, planken, schaaldelen en meer. Eigenlijk gebeurt hier alles vanaf boomstam tot het eindproduct

De ‘gewone’ houtzagerij.

Ruim 13 jaar geleden is het allemaal begonnen, destijds was Allround Houtzagerij een ‘gewone’ houtzagerij. Het was niet de meest makkelijke periode maar door vooral creatief te werken werd er destijds ook begonnen met maken van gebintconstructies. Het bleek een goede keuze, want juist dit heeft de houtzagerij destijds door de crisis heen gesleept.

Duurzaamheid

Hout is een heel duurzaam product. Vanaf het begin, dat we met een boomstam aan de gang zijn, totdat het product klaar is en alles wat daar tussen zit, wordt gewoon volledig gebruikt. Je hebt wel eens afval, maar dat wordt weer brandhout of dat wordt gebruikt als vezel. Eigenlijk het hele cirkeltje is daarvan heel mooi rond. Het meest efficiënt een boomstam gebruiken is volgens dan ook elke keer weer onze uitdaging.

Authentieke boomstammenzagerij

Wij zijn een authentieke boomstammenzagerij die sinds jaar en dag bekend is bij houthandels, bouwbedrijven en architecten.

Wij leveren alle mogelijke houtproducten op maat gezaagd, zoals:

  • Planken en balken tot 14 meter, in iedere gewenste maat.
  • Vloerdelen, gevelbekleding en plafondafwerking
  • Authentieke houtbouw, gebintwerkconstructies op maat van kleine aanbouw tot kapschuur.
  • Interieur van kledingkast tot complete inrichtingen.
  • Buitenleven (terrasmeubels, buitenkeukens, veranda’s etc.)
  • Kom met uw idee vrijblijvend langs…

FSC-hout

Allround Houtzagerij werkt met FSC-hout uit eigen zagerij, waaronder de meest voorkomende duurzame houtsoorten zoals Eiken Douglas en Larix.